Wednesday, June 20, 2012

Vi sitter fast i Paris!

Hiukan toisista vuosista poikkeavalla taktiikalla lähdettiin matkaan. Ajateltiin, että alkuun roimasti kilometrejä lyhyeen aikaan ja sitten nautitaan pidempi pysähdys. Kahteen päivään on näin mahtunut yli 1400 kilometriä asvalttia, mutta me olemme nyt jo Atlantin rannalla!

Matka taittui jopa ihmeen kivutta. Saksa oli yhtä ilmeetöntä Autobahnia, Belgiassa yövyimme takapihan omaisella campingilla kanavan rannalla. Paikka löytyi sen jälkeen kuin navigaattorin tarjoama pari kolme ensimmäistä paikkaa olivat osoittautuneet konkkaan menneiksi muinaisjäännöksiksi.


Pariisin ohitimme aivan liian läheltä! Ruuhka oli uskomaton ja olo kuskilla kuin videopelissä. Takapenkiltä turvaistuimesta kommentoitiin: Vi sitter fast i Paris! Hur ska vi komma ut ur Paris? No, onneksi sieltä päästiin naarmuitta. Paria tuntia myöhemmin samainen kommentaattori iski peliin kovempia totuuksia ja kajautti peliin suurin kirjaimin Jumalautaa. Muuten -tai ehkä juuri näillä mausteilla, matka sujui mitä loistavimmin.



Saapuessamme ennalta suunniteltuun määränpäähämme I'le D'Oleronin saarelle saimme hauskan vastaanoton. Mies meni campingin respaan ja sai iloisena tervehdyksenä kuulla olevansa ajoissa. Mies hämillään ihmetteli jolloin hänelle kerrotiin kisojen alkavan vasta perjantaina. Siis SUP World Series kisojen osuus. Nainen viittilöi autoamme kohti jonka katolla köytettynä kulkee meidän SUP lauta. Saarella, meidän lähirannalla, siis pidetään tänä viikonloppuna SUPin World Series osakisoja kolmena päivänä! Mahtava sattuma, mutta nyt meidän autoa ja meitä seurataan kuin olisimme kisojen suomalaiset osallistujat ja saamme osaksemme hyväksyviä nyökkäyksiä uskottavan näköisiltä ihmisiltä. Meitä naurattaa. Torstaille ja perjantaille on luvattu keliä ja me suuntaamme silloin surffaamaan. Hyvä näin.


No comments: