Sunday, July 1, 2012

Kaverit kaukana

Jo viimeiset kymmenen vuotta olemme aina päätyneet kesälomallamme Beauduc-rannalle Ranskaan. Rannasta on tullut meille rakas paikka vaikka onkin karu ja rumankaunis, hankalien etäisyyksien takana ja kaikin puolin erikoinen lomakohde. Ranta ja sen ympäristö ovat luonnonsuojelualuetta ja jo monen vuoden ajan on ollut ilmassa mahdollisuus, että rannalle pääsy rajoitetaan mahdottomaksi. Tähän asti surffarit ja muut meidänkaltaiset ovat aina onnistuneet jotenkin järjestämään tiesuluista huolimatta rannalle uusia reittejä, mutta nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että tänä vuonna emme rannalle pääse. Tie on valtavan kivimuurin kaventama ja alueen käyttöoikeuksista käydään viranomaisten kanssa kiistaa. Rannalle saa henkilöautolla mennä, siellä saa viettää aikaa muttei yöpyä. Ja vaikka haluaisi sääntöjä koetella niin emme me autollamme kivimuuria ohita. Piste pitkälle rakkaustarinalle?


(Beauduc 2011)

Koska olimme sopineet rannalle treffit kavereidemme kanssa oli korvaava paikka haussa. Plage Napoleon sai toimia tapaamispaikkana. Ranta on aivan Beauduc-rannan lähiseuduilla joten hyvin samanoloinen, mutta vastarannalla siintää teollisuutta ja perille vie asvaltoitu tie. Kaiken kukkuraksi saimme yllätykseksemme huomata, että rannan parkkipaikka on "Stellplatz". Siis matka-autoille merkitty yöpymisalue ja vielä ilmainen sillä täysin ilman palveluita. Vaikka paikka ei olekkaan yhtä hehkeä tai aiheuttanut rakastumista silmänräpäyksessä oli fiilis kuitenkin aika huipussa kun tuuli puhalsi rantaan hienoa surffikeliä aaltojen kera ja kaverit saapuivat hetkeä meidän jälkeen. Ilta meni pitkäksi mukavassa seurassa ja harmaansateinen seuraava päivä oli pikkukaveruksille mitä hohdokkain.





Ei Napoleonista ole Beauducia korvaamaan, mutta oli mukava tavata. Koska huomiseksi on ennustettu Mistral-tuulta olemme porukalla siirtyneet vajaan tunnin ajomatkan päähän Le Jeï nimiseen paikkaan. Ranta ei mitenkään täytä aurinkorannan kriteerejä, mutta on tällä kovalla tuulellea alueen ehdottomia tähtipaikkoja. Tänään siis eilistä aikaisemmin nukkumaan ja huomenna heti aamusta pelipaikoille!

No comments: