Thursday, May 27, 2010

Listahitit

Normaalisti minulla pysyy asiat aika hyvässä järjestyksessä päässä. Normaalisti. Kun matka tai jonkin sortin muutos lähenee kadotan mielestäni kaiken järjestelmällisyyden ja ajatukseni sinkoilevat päivä päivältä huolestuttavampaan tapaan. Tähän löytyy lääke. Asioiden listaaminen.

Joskus pärjään yhdellä vaatimattomalla listalla johon kirjaan muistiin mitä pitää tehdä, hankkia tai muistaa. Toisinaan lista kasvattaa toisen ja kolmannen ja kaikki itselleen alaotsikoita ja sekavia lisäyksiä. Niin tällä kertaa. Aloitin listasta: To Pack. Tähän kasvoi hetkessä alaotsikot Lääkekaappi, Noahn vaatteet, Specials, ym. Ja lisää näyttää syntyvän koko ajan. Seuraava lista: To Shop jakaantuu loogisesti  ruokakaupan ostoksiin ja muihin vielä tekemättömiin mutta tarpeellisiin hankintoihin. Kolmas lista: To Move Into Manu onkin jo hankalampi. Siihen kirjaan kaiken mitä tarvitsemme mukaan reissulle, mutta joka ei sovi edellä olevien listojen otsikoiden ja alaotsikoiden alle. Tuntuuko sekavalta? Minua nämä monimutkaisuudessaan kuitenkin selkeyttävät.
Ja huomatkaa, että listaamisen on tapahduttava ns. vanhanaikaisesti paperia ja kynää käyttäen! Jos kirjaisin muistettavat asiat jonnekin kannettavan tai puhelimen muistioihin ei se olisi yhtä konkreettisesti piirtynyt minun mieleen. Ja miten ihana on se tunne kun voi kynän kanssa käydä läpi hoidetut asiat -check-check.

Mikä päähäni ei mahdu eikä sovi millekään listalle on se tosiasia, että lähtöömme on viikko. Viikko! Oli meillä sitten kaikki järjestyksessä tai ei, niin loma alkaa ja matkalle lähdetään. Nyt panikoidaan ja stressataan viimeisiä järjestelyjä ja pakkailuja, mutta kun satamaan ajetaan ja laivaan päästään niin loma on siinä hetkessä päällä. Mahtavaa. Kotiin palataan kun keretään. Check-check!

No comments: