Friday, May 7, 2010

Tuntematon numero



Vastasin juuri puhelimeen vaikka en tunnistanut numeroa. En yleensä tee niin sillä lehti- ja puhelinliittymämyyjät riivaavat lähes päivittäin. Nyt tein poikkeuksen jostain kumman syystä. Naisääni esiteli itsensä ja yhtiön, mutta en saanut ihan selvää -en kieltämättä ollut kovinkaan kiinnostunut kuulemaan. Yhtäkkiä hän mainitsee taikasanat "teidän Helsinki-Gdynia -varauksenne". Minua kylmää sillä muistan että matkalippumme maksu myöhästyi muutamalla päivällä kun lasku hautautui sälään keittiönpöydälle. Nyt nainen Finnlinesilta siis varmaan soittaa ja ilmoittaa että matka on meidän osalta tyssännyt ennen kuin se on edes alkanut.
Ystävällisesti nainen kyselee onko informaatio laivan muuttuneesta lähtöaikataulusta kantautunt meillekin. Ei, ei ole huokaisen -helpottuneena! Hän pahoittelee ja ilmoittaa että laivamme lähtee toki yhä samana päivänä mutta klo.18.30. Muutos ei siirrä saapumisaikaa eikä näin ollen aiheuta minkäänlaista päänvaivaa.
Saan samalla kyseltyä naiselta hytin sänkyjärjestelyjä. Kysyn onko sänkyihin mahdollista saada laitaverkkoja tai muuta ratkaisua pikkumiehemme varalle, sillä hän venkoilee öisin siihen malliin ettei laidaton sänky tule pitämään pojua patjalla. Iloisesti nainen ilmoittaa että meillä on tilava 16 neliön hytti jossa parisänky ja kerrossänky. Laitoja sänkyihin ei saa mutta saamme maksutta hyttiimme pinnasängyn. Hän merkkaa sen heti varaukseemme. Kiitos.

Vastasin puhelimeen todella ärtyneenä. Lyhyt puhelu ja mukava naisääni sai minut mahtavalle tuulelle. Matkakuumeeni kokee lämpöpiikin.

No comments: