Wednesday, June 9, 2010

Rapatessa roiskuu

Einen Platten. A flat tire. Rengasrikko. Punktering. Juupa juu. Oltiin edetty Autobahnia vaajat 70 kilsaa kun taphtui outoja. Ihmettelin pihadusta ja sitten flätä-flätä -ääntä. Tajusin tilanteen ja huusin STOP! Kirottiin hetki, ryhdistäydyttiin ja ryhdyttiin hommiin.


Mies otti reippaasti konttausasennon ja riuhtoi vararengasta esiin. Minä dokumentoin ja Noah veti sikeitä. Välillä nojattiin autoon kun tuplapitkät rekat pyyhälsivät 100km/h ohi ja meidän auto huojui tunkilla. Tekijän ottein mies vaihtoi renkaan. Yllättävän nopeasti olimme taas matkan päällä. Vararenkaan kunto kuitenkin painoi mieltä. Poistuimme Autobahnilta ensimmäisen mahdollisuuden tullen. Jälleen kirottiin kun epäilimme ratkaisua, mutta miehen ihme synnynnäinen tuuri palkitsi taas.



Vastaan tuli pieni koraamo jonka pihaan ajoimme. Siellä leppoisa haalaraiasuinen iäkäs mies huolsi rikkoutuneen venttiilin, vaihtoi renkaan (taas) ja asensi vaihtorenkaan omalle paikalleen. Siinä välissä korjaamon pihassa kävi leipomon auto josta ostimme tuoretta leipää. Noah tuntui nauttivan tauosta. Rengas verotti meiltä noin puolitoista tuntia ja 30 euroa. Matka jatkuu.

No comments: